Mölle, den svenska syndens näste?

Barsebäck – Helsingborg – Mölle. 37 M

Vi fick bra vind redan från start och gjorde god fart upp till Helsingborg. Vi kontaktade Barbro och Daniel, tidigare grannar i Linköping, som flyttat dit och hörde om det skulle passa med lunch där. Det passade så det blev en lunchträff på en fiskrestaurangs uteservering i hamnen.

Sedan fortsatte vi till Mölle. Vi var uppe på Grand Hotell och tog en drink på deras uteservering med utsikt över Mölle, hamnen, havet och Danmark.

Utsikt över Mölle hamn från Grand Hotell, Mölle.

Mölle är en av Sveriges äldsta turistorter. I slutet av 1800-talet flyttade synden in och Mölle hamnade på världskartan. Då började män och kvinnor bada tillsammans i Mölle. Danskar och tyskar vallfärdade till Mölle för att få en skymt av synden. Och när järnvägen kom till Mölle 1910 gick det direkttåg från Berlin och via Paris och London kom också en mängd fransmän och britter. Bara med tåg anlände runt 50 000 badgäster det året.

Men idag fick vi inte någon skymt av synden. Vi såg inte till några badande. Inte heller några tyskar, britter eller fransmän. (Beroende på corona?)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.