Norra Vättern och Medevi

I natt har vi legat i Askersunds gästhamn (igen). Det skulle bli en lugn förmiddag så vi tog en sightseeing i de inre vattnen av Vättern norr om Hammarbron. Vi gick bland annat till den östra viken och ankrade upp vid Långvik för fika. I Långvik har en nära vän bott för 60 år sedan. Hon fyllde sjuttio förra veckan.

Christina Anderssons barndomshem Långvik

Efter det styrde vi söderut och tog sikte på Medevi brygga. Eftersom det i princip var vindstilla så blev det motorgång. Sedan blev det promenad de 1,6 km till Medevi.

Kerstin svingar ringen

Vi hade minnen från Medevi från vår barndom. Bland annat en ring som hängde i ett träd som skulle svingas så den fastnade på en krok. Vi lyckades efter många försök.

I Medevi var förberedelserna inför morgondagens midsommarfirande i full gång. Ett gäng ungdomar som var på konfirmationsläger höll på att klä midsommarstången. I en matsal dukades det upp för 200 matgäster. Det skulle bli två sittningar, så sammanlagt 400 matgäster.

Väl tillbaka i båten drog ett litet åskväder förbi med hårda vindbyar och störtregn. Det varade en halv timme sedan var det lugnt igen.

Nu är klockan 21 och damfotbollsmatchen Sverige – USA börjar nu.

Uppdatering: det blev 0-2.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.