Rörigt

Hönö (Ärtholmen) – Rörö. 7 M

Ännu en varm molnfri dag. LIte svag sydlig vind så det blev segling i sakta mak med bara genuan. Vi kom in i Rörö hamn redan strax efter 11. Hamnen var nästan full så det dröjde ett tag innan vi hittade en plats. Sedan kom båtar hela tiden in i hamnen långt in på eftermiddagen. Det blev rörigt i Rörö hamn och de flesta fick vända och leta plats på annat håll. Det varma vädret och närheten till Göteborg bidrog säkert till att det var så mycket båtar i området. Det var första gången på dessa tre månader som vi upplevde att det var trångt i en hamn.

Det blev en siesta fram till kl 3 innan vi gick ett varv på ön. Det var ändå varmt i den starka solen.

Vi tog den korta rundan på naturreservatet på ön. Ön karaktäriseras av nästan helt trädlösa hedmarker samt ljung- och gräshedar. Öns västsida ger ett storslaget intryck med sina vidsträckta blockmarker. Rörö naturreservat breder ut sig över större delen av ön Rörö.

Mycket skräp kommer in på den västra stranden. Det rensas årligen och av en del av det som blåst in har några roat sig med att göra en del “installationer”. Bland annat en “bar” där de serverar gratis dricka imorgon.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.